Kések az Éjben kampánybeszámoló - A Homálykufárok akcióba lendülnek

2. kaland, melyben "hőseink" nagy fába vágják a fejszét

Vaskari egy nap úgy határozott, hogy nagyon elege van abból, hogy a Dimmer nővéreknek rendszeresen fizetniük kell a bandaterületük használatáért. A többi Homálykufár is egyetértett vele, tehát találkozót kértek a titokzatos nővérektől. A két fátyollal takart arcú hölgy csendben végighallgatta a javaslatot, miszerint "megvennék" bérlés helyett ezt a pár utcácskát az Éjpiacon (és a bolt területét a Hattoronyban) tőlük. Rövid tanácskozás után azt felelték, hogy egy Hattorony béli nemes, Lord Scurlock birtokában van egy ereklye, melyre szükségük lenne, méghozzá 24 órán belül. Az ereklye kb. egy méter átmérőjű tojás alakú, lüktető tárgy. Ha megszerzik, övék lehet a jelenleg bérelt területük.

Az ereklye igen különleges volt. 

Hőseink nem is húzták az időt...

Mielőbb információt kellett szerezni erről a Scurlockról, mivel egyikőjük sem volt született doskvoli, csak nagyon keveset hallottak eddig róla. Mindenki máskép próbálta hasznossá tenni magát. 

Irivina a szellemmezőre hangolódott és kifaggatta a kóbor szellemeket. Megtudta, hogy ők semmit sem tudnak erről a Scurlockról, méghozzá szó szerint: nem látják, nem érzik. Ez komoly aggodalommal töltötte el a suttogót.

A Bábmester a vevőktől érdeklődött és meg is tudta, merre van kb. a kúria. Vaskari egy leláncolt szellemekkel védett hintót (melyen cirádás S betű-s címer hírdette a Scurlock családhoz tartozását) követve lelt rá a Scurlock házra.

A Skorpió nagy bajba került. A környék csapszékeit járva érdeklődött a titokzatos nemesről, de néhány severosi belekötött. Sikerült kimásznia  a bajból, de sajnos emiatt végeznie kellett az egyikükkel.

Összegezve a tapasztalatokat, a Homálykufárok alaposan megtervezték a behatolást, majd az este leszálltával settenkedtek a kúria kerítéséhez. Vaskari, az akció vezetője igen sok stresszt kellett átéljen a csoportos lopakodás miatt, de végül sikeresen bejutottak a kertbe. Itt elkerülték a gyanúsan élettel teli növényeket, eloldozták a ház védelmét ellátó szellemeket (igazi külvilűági kísértetek - sajnos az eddig rejtett jelenlétük aktivizálta a Szellemőrök egy elit csapatát), hússal lefoglalták a démonkutyákat, majd nagy ívben kikerülték a gonodozott kerti tavacskát (benne a démonkígyóval) és végül a pincébe surrantak be (annak mágikus lakatjának feltörése után).

A Scurlock kúria valami ilyesmi lehet. 

A pince igen nagy kiterjedésű labirintus volt. Irivina és a Bábmester előre osont felderíteni, majd bement az egyik helyiségbe, ahol mindenféle gorteszk alakok lebegtek hatalmas tartályokba. Sajnos a termet felügyelő őrgólem kiszúrta őket. A suttogó sikeresen átvette az irányítást a gólemet mozgató szellem felett (a saját testét félig-meddig maga mögött hagyva), de közben az egyik tartályból kitőrt egy félember iszonyat, akit végül legyőztek. 

 A társaság úgy döntött, hogy a gólem testébe költözött suttogó fogja kideríteni, merre lehet az ereklye, mivel egy sikeres hangolás kiderítette, hogy a pincében nincs. A terv szerint Irivina leköti a lordot, míg a többiek sunyiba elcsaklizzák a szajrét, cipelve magukkal a skovföldi lány testét is. 
A terv egészen addig sikerült, míg nem találkozott egy Costa nevű gólemmel, aki félig-meddig embernek tűnt. Ő volt a ház felügyelője, ezért érdeklődött, hogy a pinceőr gólem mit keres fent. Irivina azt mondta a gólem szájával, hogy az egyik tartály eltőrt. Így végül is eljutottak Lord Scurlockhoz (aki ép egy fogadást tartott más nemeseknek), azonban a nemes rájött, hogy valami nem oké a gólemmel, így a suttogó elhagyva a testet, visszatért sajátjába, ahol mielőbbi cselekvésre sarkalta társait.

A két gólem döngő lépteit hallották maguk mögött, míg (egy hangolással tett felderítés eredményéből kitervelt útvonalat követve) eljutottak egy díszes teremig, ahol várt rájuk maga Lord Scurlock (aki rögvest be is zárta egy intésével a szobát. A nemes fellengzős volt, magabiztos és bár udvarias, de lekezelő. 

Vaskarinak nem volt kedve pofázni. 

Sose derült ki, mit szeretne mondani. Vaskarinak az átélt stressz hatására felőrlődtek az idegei, elméje labilissá vált és ölni akart. Rálőtt a nemesre, ezzel elszabadította a poklot...

Ember legyen a talpán, aki hitelesen le tudná vezetni, mi minden történt a harcuk alatt. 

Több lövés is történt, az egyik feltépte a falat, amiből fekete árnyék hömpüölygött elő. A lord Alake-ből szívott ki életerőt (talán vámpír?), Vaskari lángszóróval rontott neki, Kane tárgyalni akart (ami sikerült is volna, ha Vaskari nem kattan be), Irivina villámát kivédte a lord karján végigfutó skovföldi tetoválás.... a gróf egy titokzatos,kristállyal fenyegette őket, amit a Bábmester megszerzett (talán kiderül, mi az ott?)... és még sok minden történt.  

Végül Lord Scurlock meghalt, de a megszilárdult homályból, füstből és haragból álló démonnal kellett megküzdjenek, akit csak a suttogó démonűző medálja tartott vissza. Majd megszerezték az ereklyét (amit a démon magába szívott, de kirobbantották belőle :D), végül Costát és a másik gólemet egymás ellen fordították és sikeresen leléptek.

Scurlock úrnak érdekes barátai vannak...

És persze a Dimmer nővéreknek is leszállították az árút. A Szellemőrök pedig már a sarkukban voltak. De egy kisebb ládányi pénzt is összeszedtek, azonban ennek jelentős része elment, hogy a gyanút csökkentsék.

Összegezve:
- Lett teljesen saját bandaterületük.
- Viszont összekülönböztek Lord Scurlockal.
- kis csapatuk kellemetlenül sok csoport figyelmét felhívta magára.
- Costának volt egy olyan megjegyzése, hogy a lord a visszatérte után nagyon dühös lesz.
- Nem úgy tűnt, hogy viccel vagy túloz-
- Ninden karakter traumatizálódott. Al és Irivina még Vakmerőbb lett, Vaskari labilis (ez átjárta az összes jelenetét), míg Kane még megszállottabban kutatja a szellemmé válás útját. 

A beszámoló nem lett igazán alapos, mert rengeteg minden történt. De igyekeztem a feelinget visszaadni. Úgy látom, a játékosok kezdik megérezni az ízét a játéknak és a világnak.