Végre mi is tehetünk a magyar nyelvű, 5. kiadású D&D-ért!

#releasethehungarian5ephb

A D&D 5. kiadásának magyar megjelenése csak azért nem volt a legjobb hír 2019-ben, mert a lányom is ebben az évben született. 

A legelső szerepjáték jelenleg legfrisebb kiadása magyarul? Hát nem csodás?

Sajnos a kiadók közti jogi "ereszd el a hajam" okán a már elkészült, nyomdakész magyar verzió nem juthat el a nyomdába és így a könyvesboltok polcaira. A cégek csatáinak vesztesei mi, a rajongók vagyunk, erről bővebben ITT lehet olvasni. A dolog annyiban változott, hogy a GF9 már elengedte a témát, a WoTC pedig nem reagál a magyarországi megkeresésekre. 

Nagyon sokáig így nézett ki, hogy nem tehetünk semmit. De most, talán mégis?

A Dungeons & Dragons közösségi oldalán megjelent egy hír, miszerint Október 8-án megjelennek az alapkönyvek (Játékosok könyve, Szörnyek könyve, Mesélők könyve és egy Kezdőkészlet kaland) németül, franciául, olaszul és spanyolul. Ez azt jelenti, hogy nem egész Európában állt le az anyanyelvű kiadás, hanem vannak akik jó vásárlóerővel bírnak, nekik lehet. Csak a kis országok, pl. Magyarország szívta meg.

Barna Bálint (aki Kard és Másodteremtés címmel készítette el saját Gyűrűk Ura szerepjátékát, a Kard és Mágia alapján, és egyébként is nagyon penge Tolkien munkásságából) úgy tűnik, legalább annyira zokon vette ezt mint én, ezért kommentelt a bejelentés alá. Az általa használt #releasethehungarian5ePHB hashtag (engedjétek (megjelenni) a magyar (nyelvű) 5. kiadású játékosok könyvét) pedig kisebb forradalmat indított. A kommentje ebben a pillanatban 289 lájknál jár, a #releasethehungarian5ePHB számait pedig már össze sem tudom számolni.

ITT A LEHETŐSÉG, HOGY TE IS SEGÍTSD A MAGYAR KIADÁST!

Játékosok Kézikönyve - PHB - előrendelés
Konkrétan ezt a szépet!

Mit kell tenned?

1. Facebookon keresd meg ezt a bejegyzést.

2. Lájkold Barna Bálint válaszát és kommenteld alá (vagy csak külön a bejegyzéshez), hogy 

#releasethehungarian5ephb

3. Szólj a szerepjátékos ismerőseidnek, vagy bárkinek, aki hajlandó segíteni, hogy ez a kiváló játék megjelenhessen a szép anyanyelvünkön!

Tegyünk együtt azért, hogy legyen magyar D&D 5!