Kések az Éjben kampánybeszámoló - A Homálykufárok egysége töredezik

Nem sebeik, hanem traumáik lészen végzetük

Kane volt a soros góré, és úgy határozott, ideje végrehajtani ördögi tervét és lerombolni a kerítést, mely Doskvolt védelmezi a vad kísértetektől. Azonban azt is tudta, hogy Irivina, a csapat Suttogója kifejezetten ellenzi ezt a tervét, ezért ravasz módon elküldte a skovföldit, hogy hazája menekültjei közül toborozzon embereket a Kísértetek elleni háborúhoz. Irivina el is ment elvégezni a küldetés ráeső részét, közben Kane, Alake és Vaskari kíséretével a Selyempart egy elhagyatott, tengerhez közeli részéhez ment, hogy beteljesítsék a Skorpió őrült álmát.

Doskvol Homepage | World AnvilDoskvol dokkjai

Vaskari kijelölte az akcióhoz a legjobb helyett, majd kicsit arrébb látványosan a kerítést kezdte rongálni. Ennek meg is lett az eredménye: fél perc alatt körbevették a Szellemőrök egy elit csapata. A lassan megtébolyodó tycherosi nem engedte magát csak úgy elfogni, egy lángszóró segítségével teret nyert magának, majd bevetette magát a sűrű, fekete mélységbe. A mélységben csápok ragadták meg, húzták egyre lejjebb. Érezte, hogy valami gonoszérte nyúl, de érezte a belőle áradó hatalmat is. Mint démonvérű, nem rettent meg tőle, bátran fogadta a... valamit. 

Kane és Al sem jártak joban, őket a Kékkabátosok különleges kommandója vette körbe. Némi alkímiai robbanószer elhajítása után kétségbeesett menekülés kezdődött Doskvol utcáin, és már nem voltak messze a Bábmester Bababoltjától, mikor végül sikerült csapdába ejteni őket. Hamarosan mind a ketten arccal a földnek fordulva feküdtek a mocskos sikátorban.

Irivina gond nélkül beszervezte a Darálók által ajánlott doskvoli csapatokat, majd úgy döntött, ideje a társai után néznie. A bolt felé haladva döbbenten vette észre, hogy az Éjpiac összes szelleme eltűnt... ez egyáltalán nem természetes, ráadásul az ellenfele szintén képzett Suttogó, így rögtönzött seregével a bolthoz rohant, ahol egy szörnyű ostrom kellős közepén találta magát. Dr. Kardera fél szemére megvakulva állt a bolt kirakatának romjaiban és szörnyűséges szereinek tömegével tartotta vissza a Kísértetek verőembereit, miközben a szellemek újra és újra visszapattantak a bolt mágikus védelméről... egyelőre...

Vaskari kitőrt a víz alól. A lelkébe befogadott hatalom Setara néven mutatkozott be és arra bíztatta a tycherosit, hogy öljön, öljön, öljön... és hogy ne hagyja, hogy a szellemek olthassák ki a sok, finom életet... a tycherosi, testébe fogadta és szimbiózisba lépett az ősi démonnal, majd társaik után néztek.

KISS Online :: Letters To Kiss | Fan Letters to KISS From All Around The  World
Vaskari amúgy sem volt normális, a testébe került démon nem segített ezen. 

Kane és Al már-már beletörődtek a börtönsorsba, amikor sikolyok, puffanások majd újabb sikolyokat hallottak. Felkeltek a földről, és megpillantották a félig árnydémonná vált Vaskarit, aki egymaga lemészárolta a Kékkabátosok alakulatát. Itt volt némi surlódás, mivel Vaskari (és Setara) úgy vélték, a Pók és a Pióca cserbenhagyta őket (Vaskari innentől többesszámba beszélt magában, ha a démon aktív volt, ha visszavonult, ismét egyes számra váltott vissza. Végül sikerült meggyőzniük, hogy ez egy szörnyű félreértés. A dolgok megbeszélése érdekében a boltjuk felé indultak.

A boltnál Irivina ráeresztette vikingjeit a rivális bandára, miközben ő maga összecsapott az ellenséges Suttogóval, akit rövid úton kivégzett. Kardera és a verőemberek összehangolt akciója megsemmisítette az ellenállást, a Kísértetek megadták magukat. Néhányukat Kardera elragadta, Irivina pedig begyűjtötte az elhunyt Suttogó szellemét.

Vaskari és a két társa visszaérve a romos bolthoz, szörnyű haragra gerjedt. Az elrabolt foglyokat a déminizált Kopó ízekre tépte. Irivina szabadonengedte a többi foglyot, mielőtt a tébolyult Vaskari rájuk tőrt volna, majd az elfogott szellemet is, miután megbeszélte vele, hogy összehívja a Kísértetek maradékát, hogy beszélhessen velük. A szellemnek egy utat kínált a Valhallába.

Doskvol A Brief History of Doskvol Timeline
A villámkerítés cseszegetésére többen ugranak.

Összegzés
Sokat tököltem ennek a beszámolónak a megírásával, és nem adta vissza, hogy bár ez volt a legkeményebb játékülés, ezt élvezték a legjobban. Viszont erősen látszik a vége: a csapat tagjai 2-3 traumával is bírnak, már nem sokáig kerülhetik el a sorsukat. Hiába: a Kések az Éjben kb 5-6 ülésre optimalizált játék :)