A Szarkák krónikája - a hatodik játékülés

A nagy gyémántrablás

 //Ez volt az utolsó előtti lejátszott ülésünk. Legalábbis egyelőre. Következzen Vanak/Inyene játékosának beszámolója!//
 
Az előző meglepetésekkel teli megbízás után Dr. Voras a megérdemelt pihenését töltötte a kártyaasztal mellett, amikor csatlakozott hozzá Fritz (a gyűjtő), és egy új megbízást adott a Szarkáknak. A hírneves műkincsgyűjtő és életművész, a Csodálatos Andalúz éppen Doskvolban lévő gyűjteményének legfényesebb darabját, a Császár Szíve gyémántot szerette volna a saját gyűjteményében tudni. Természetesen a megszerzéséért tetemes mennyiségű készpénzt is hajlandó fizetni. A Szarkák szinte gondolkodás nélkül fogadták el Fritz ajánlatát és megkezdték a rablás előkészületeit.

Vanak Vale két alkalommal is alaposan körülnézett a kiállításon délelőtt Holzt Helker a doskvoli katonai ügyész, délután az ügyész felesége, Larose társaságában. A kedélyes társalgás mellett természetesen a férfinak bővel maradt elég kapacitása alaposan megfigyelni a terem közepén álló márvány emelvény tetején, a mágiával biztosított üvegkalitkában csücsülő szív alakú gyémántot is.

Naria Welker szintén a látogatók közt elvegyülve vette szemügyre a gyémántot őrző üvegkalitkát, de a mágikus védelem miatt esélye sem volt alaposabban, szakmai szemmel is megnézni.

Vey Haig a szellemmezőben kukkantott rá a gyémántot körülvevő mágikus védelemre. A kutakodás eredményeként kiderült, hogy minden teremhez testetlen teremőr is tartozik, aki meggátolja az adott teremben a szellemmező manipulálást, továbbá a gyémánt külön termének bejáratát egy hivatalos védelmi gólem őrzi. Valamint az is, hogy a gyémántot elég durván megerősített mágikus üveg védelmezi, amivel már a többiek is szembesültek a gyűjtemény meglátogatáskor.

Artemisia Voras matematikai (és annak az új furcsa tudományágnak, a valószínűségszámításnak) zsenijét állította hadba az információszerzés során. Szívélyesen elbeszélgetett a Csodálatos Andalúz kiállítását biztosító vállalat alkalmazottaival, és szinte mindent megtudott a biztonsági intézkedésekről.

Noe Helvar a Láng Köréhez csatlakozott nővérét kereste fel, de mivel a kiállításon nincsenek varázstárgyak, vagy legalábbis nem túl sok (mint később kiderült azért pár mégis akadt) a Kört nem igazán érdekelte, így Emma nem tudott segíteni a húgának. Annyit tudott csak mondani, hogy Andalúz ugyan nem járatos a mágiában, viszont rengeteg pénze van, ezért a komolyabb mágusok szolgálatai, valamint mágikus csecsebecséket bőségesen tud vásárolni magának.

a_csaszar_szive.jpg
A Császár Szíve.

Az információszerzésről visszatérve a Szarkák terveket kovácsoltak Stazia boltjának hátsó szobájában. Hosszas vita után végül leszavazták a Professzor takarítóként besurranó hadműveletét, és a sima besurranás mellett döntöttek. Az Alkotmánytér és a Doskvoli Múzeum észrevétlen megközelítése nem okozott gondot az összeszokott bandának, sőt még a Csodálatos Andalúz tárlatára is be tudtak surranni, ott azonban szinte azonban Kékkabátos járőrcsapatba botlottak. (Egy visszapörgetés során azt is elárulta Larose Vanaknak, hogy a szokásos védelem mellett kékkabátosok is lesznek éjszaka a kiállításon, mert Sethlát a Tolvaj Királynőt várják, aki egészen biztosan megpróbálja majd ellopni a Császár Szívét.) A kékkabátosok meg hát valamire biztos jók, de azért annyira nem fejlett a megfigyelőképességük, hogy egy profi Árnyak-banda tagjait észre vegyék egy halom irúviai népviselet között.

A csapat pechére azonban a négy kékkabátos kedélyesen megállt a terem közepén beszélgetni. Vey azonnal működésbe lépett és pillantok alatt hatástalanította a szoba mágikus védelmét, Noe a mechanikus riasztó berendezéseket mérte fel majd iktatta ki, Naria pedig egy jól irányzott kődobással elterelte a kékkabátosok figyelmét. Amíg a kékkabátosok a zajjal voltak elfoglalva a Szarkák csöndben tovább lopództak. A Professzor a kékkabátosok csapatok mozgását felmérve könnyedén rájött, hogy egy csoport valószínűleg nem is igazi kékkabátosokból áll. Az irúviai nő figyelmeztetése után a kékkabátosnak álcázott Vanak azzal a céllal, hogy elterelje a Szarkákról a figyelmet, valamint, hogy többen tudjon meg egyenesen az ál-kékkabátosok felé vette az irányt. Szinte megszólalni se volt még ideje, amikor az egyik férfi majdnem hasba szúrta. A jelenetet azonban a csapat többi tagja is figyelemmel kísérte, így megfelelő gyorsasággal közbe tudtak lépni. Ezután egy kissé fojtott hangú csetepaté kerekedett, aminek eredményeként kiderült, hogy a férfiak a Szürkeköpenyesek közé tartoznak, akik szintén a gyémántot jöttek ellopni. Egy rövid alkudozás után megegyeztek abban, hogy kisegítik egymást és együtt fújják meg a Császár Szívét. Majd a díszes kompánia bevonult abba a terembe, amiben a gyémánt volt kiállítva.

tolvajkiralyno.jpgA baljós hírnevű tolvajkirálynő. A hírnév átka, hogy készülnek rád. 

Miközben a Szürkeköpenyesek egy része biztosította a termet, Vanak az egyikükkel elindult járőrözni, és Sethla megjelenésére utaló jeleket keresni. Vey, Noe segítségével egy illúzió falat húzott fel a gyémántot őrző vitrin köré, Naria gyorsan felmérte a vitrint, és úgy ítélte meg, hogy a leggyengébb pontja a gyémánt alatti márványtömb. Noe óvatosan lukat oldott a márványtömbbe, hatástalanította a gyémántot védő mechanikus csapdát. Ezután Naria villámgyorsan kicserélte a Császár Szívét egy hamisítványra, majd Noe visszafalazta a márvány talapzatot. Mivel a csapat számított rá, hogy esetlegesen felbukkanó más bandák el akarják majd venni tőlük ezért dr. Voras még az illúziófalon belül elrakta az igazi gyémántot, majd miután kiléptek az illúzióból Vey látványosan elrakta a második számú hamisított gyémántot. Az elvártaknak megfelelően a Szürkekabátosok azonnal fegyvert fogtak rájuk, és a gyémántot követelték. Időközben visszatért Vanak és az ötödik Szürkekabátos is. A Szarkák némi megjátszott meglepődés, és dühös kirohanás után végül készségesen átadták a hamis gyémántot az egyre inkább magabiztossá váló Szürkekabátosoknak, akik vállszélességű magabiztossággal, és egy későbbi pofára eséssel a zsebükben elhagyták a kiállítást.

A Szarkáknak azonban még nem ért véget az este, és egy zsákmány nem zsákmány, ezért a csapat szétszóródott a kiállítás termeiben és drágának látszó szuveníreket gyűjtögetésébe kezdett. Naria antik doskvoli nemesi családi ereklyék apró gyűjteményét vágta zsebre, Artemisia csodás irúviai ékszerek boldog új tulajdonosa lett, Noe pedig egy szellemek ellen is hatásos dárdát szerzett. Vanak érdeklődését egy fekete gömb keltette fel a tycherosi teremben. A gömb szó szerint megszólította a tycherosi férfit. Vey éppen egy csinos severosi sámán dobot tulajdonított el, amikor megjelent mellette a Csodálatos Andalúz, és kedvesen visszakérte tőle a Császár Szívét. Vey severosi nyelvre váltva erősen teátrális elemekkel körítve előadta, hogy a gyémántot ugyan ellopta, de a Szürkekabátosok már elvették tőle, így szánja-bánja de nem tudja visszaszolgáltatni. Az irúviai férfi azonban bár együttérzően jajongott, de az egyik varázsgyűrűje jelezte számára, hogy a gyémánt még mindig az épületben van ezért Veybe karolva elindult megkeresni azt.

csodalatos_andaluz_2.jpgA Csodálatos Andalúz mókás fickó volt. És az is maradt, hála a békés megállapodásnak.

A Szarkák zsákmány mutogató összegyűlésére Vey Andalúzzal az oldalán érkezett, ami ugyan meglepő volt a többiek számára, de ez nyilván nem látszott rajtuk. A meglepést kölcsönös volt, a csodálatos Andalúzt is kissé váratlanul érte a kiállításának állapota, valamint a Szarkák jelenléte. A férfi azonban irúviaiként mindig is lelkesen hajlott az alkukötésre, így felajánlotta, hogy ezt a kényes szituációt civilizált emberként, kellemes körülmények között beszéljék meg. A csapat átvonult Andalúz különtermébe. A férfi felajánlotta, hogy jutányos áron megvehetnék az eltulajdonított tárgyakat, és akkor nem lenne semmi szükség arra, hogy egyéb intézkedéseket tegyen. A Szarkáknak annyira nem akaródzott pénzben megtéríteni az eltulajdonított javakat, így egyéb alternatív megoldások közül (egy, a császári fővárosról készült kép ellopása, vagy pár szenvedélyes éjszaka eltöltése a Csodálatos Andalúzzal) a könnyebbik út felé hajlottak, Vey kivételével, aki inkább kifizette a részét. Vanak és Andalúz egy varázstoll segítségével megfogalmazott egy szerződést, miben belefoglalták, hogy milyen tárgyak képezik már a Szarkák tulajdonát, valamint, hogy Andalúz milyen, ellenszolgáltatást vár értük cserébe a hálószobában.

A szerződés megszövegezése és aláírása után a csapat még vissza vonult a gyémánt kiállítási termébe, hogy elkapják Sethlát. A teremben Vey szellem csapdákat, Noe pedig mechanikus csapdákat helyezett el. A Tolvajkirálynő ördögi ügyességgel közelítette meg a gyémántot tartalmazó vitrint, sikeresen kikerülve a mechanikai és szellemcsapdákat is. A Vey által kilökött villámot azonban nem tudta elkerülni, ahogy azt sem, hogy Noe fejbe vágja a lándzsája végével. Végül Naria kapta el, és egy rövid felvételi beszélgetés után felvették szakértőnek a Szarkákhoz.

//Mesélői megjegyzéseim: itt én már éreztem, hogy a Kések az Éjben nem ennyire hosszú kalandokra van optimalizálva. A karakterek erőszintje durván meghaladta azt, amire a játékot kitalálták (alapvetően kb. 4 fős bandákra van kitalálva, 4-6 játékülésre). Ettől függetlenül a játékosaim és én is megszerettük a Szarkákat. Én most eltávolodtam valamennyire a heist stílustól, de a Szarkákat nem zártuk le, és nem is tervezem a süllyesztőbe hagyni őket.//