Kések az Éjben kampánybeszámoló - A Homálykufárok színrelépnek

Karakter bemutató és próbajáték beszámoló

Nagyon régóta szerettem volna egy valódi Kések az Éjben kampányt mesélni. És végre eljött a pillanat (egy nagyon sikeres Star Wars D6 kampány lezárását követően), mikor a narratív szerepjátéktól alapvetően idegenkedő csapatom rábólintott a kipróbálására.

A csapat a hangzatos Homálykufárok nevezetű házalló bandát alapította meg. Fő profiljuk, hogy szellemeket fognak majd el és ezzel fű alatt kereskednek, mivel hitük szerint ezzel ráakadtak egy piaci résre. Egyelőre úgy fest, igazuk van :) Az biztos viszont, hogy kizárólag nagyon minőségi áruval kereskednek. Egyelőre adót fizetnek a Dimmer nővérek nevű okkult női társaságnak, akiknek a területén helyezkedik el a központjuk (erről később).

A csapat az alábbi tagokból áll:

Alake Basran, a Bábmester - Pióca, alkimista feltaláló és vudu sámán
Alake (vagy ahogy mások nevezik Al vagy Bábmester) egy Tőr-szigetekről származó őrült zseni.
Otthonát bizar mágikus rituáléi és beteges rituáléi miatt kellett elhagynia. Mágikus és alkimiai kísérletei meglehetősen mély nyomott hagytak a fiatal nő testén: egykor barna bőre betegesen sápadtá (szürkévé) vált, haja vöröses színű fekete végekkel, míg szeme konkrétan vörösen izzik. Már-már halálos kórságban szenvedőnek tűnik, ennek ellenére állandóan vigyorog.
Eredetileg poénból, a kaland kedvéért csatlakozott a Homálykufárokhoz és rögtön nélkülözhetetlenné tette magát, mivel rendelkezik egy kis bolttal a Hat torony déli részén (A Bábmester Bababoltja), ahol Tőr-szigeteki okkult tárgyakkal (és főleg hatásoktól mentes vudu babákkal) kereskedik. A stresszt is baba készítéssel vezeti le. Ez a bolt lett a banda központja. 
A Bábmester jelenleg egy különleges rituálén dolgozik, amellyel még hatásosabbá teheti vudu mágiáját. A maga módján kezdi megkedvelni ezt a fura bandát.

Alake nem tűnik Tőr-szigetekinek. Inkább hasonlít egy haldoklóra, aki ettől nagyon boldog. 

Irivina, Odin és Thor hatalmának örököse - Suttogó, viking harcos-szűz
Skovföld ősi isteneit imádó, igazi hazafi ez a nő. Kizárólag skovföldi ruhát hajlandó viselni, viking fejszét és kardot forgat. Hiszi, hogy ő Thor lánya (ezt alátámasztja, hogy néha villámot képes kilőni a kezéből), ki Odin papnője is egyben. 
Nem tudta elviselni, hogy Skovföld elvesztette az Egyesítő háborút. Mivel derekasan harcolt, ezért menekülnie kellett a megtorlás elől. Így érkezett meg Doskvolba, ahol az alkalmat keresi, hogy visszaüthessen a Halhatatlan Császárnak. Hála neki, a csapat jó kapcsolatot ápol Vasszülött Ulffal, a tébolyult skovföldivel és a Darálók nevű skovföldi bandával.

Irivina soha nem adja fel az ősi istenek és tradiciók tiszteletét.

Kane, a Skorpió - Pók, őrült próféta és álmodó
Kane tycherosból érkezett Doskvolba, miután egy társával együtt meggyengítették a Villámkerítést. A városba özönlő szellemek, kíséretetek és lidércek szörnyű pusztítást okoztak, ezért menekülnie kellett. 
Ő maga álmodónak látja magát, aki egy új korszakba vezeti el az emberiséget, ahol nincs már éhezés és mindenki örökké élhet, egy fejlettebb állapotban.
Származásáról csak borostyánsárga, függőleges csík alakú írisze tanuskodik, melytől pillantása delejező erejű.
Mostanság sokat sétálgat a villámkerítés környékén, elmélyülten nézegetve, miben is különbözik az otthonitól...

kane_mate.png

A Skorpió tekintete akár egy kígyóé (ezt a kép nem adja vissza).

Vaskari - Kopó, szellemvadász, egykori rendfentartó.
Ő volt Kane társa a tycherosi kerítés elleni szabotázs során. Neki nem volt ideológiai inditéka a támadásra, ő egyszerűen élvezte, hogy szellemekkel küzdhet. Ez szenvedélyévé vált, azonban a helyi hatóságok nem értékelték. Már csak azért sem, mert Vaskari a tycherosi védgárda őrmestere volt. 
Származásá jobban kiütközik, mint Kane esetében. Alkarján csonttüskék futnak végig, mellyekkel képes ölni is, de ha kell, mászni is. Ezt trükkös alkarvédővel rejti el, mint ha fegyvert viselne. Azonban azt nem titkolhatja, hogy ősei árnydémonok voltak: amint megjelenik valahol, a fények eltompulnak, mivel Vaskari egyszerűen magába szívja a fényt. Ráadásul képes lényének egy részét leválasztani magából, mely tőle független is képes akciókra.

Nem, semmi bízalomgerjesztő nincs a tycherosi démonvérűben.

Íme, ők alkotják a Homálykufárokat.

Első akciójuk inkább egyfajta próbálgatás volt. Egy nagyon különleges vágyat kellett kielégíteniük: a Kékkabátosok egy tisztje egy olyan szellemre vágyott, aki életében prosti volt, akit meggyilkoltak aktus közben.
Némi információ szerzés és egy megdöbbentően nyakatekert terv során, mely szerint a Selyempart drága, egzotikus iruviai bordélyában, az Iruviai Hurrik vezetőjétől, Madame Jázmintól azt kérték, hozzon nekik egy lányt, akinek bekötik a szemét, míg Kane és Vaskari magukévá teszik, míg Alake és Irivina (és a halott kurtizán szelleme) nézi őket. 
Az üzlet megkötetett, az aktus zajlott (Vaskari dobta be magát), közben Irivina elragadta a szellemet. Minden simán ment...
... volna. Ha a szajha nem rúgja hasba úgy Vaskarit, hogy az a falig repül. Majd a szemét fedő selymet lekapva magáról, szellemi energiával vonta be azt és támadásba lendült.
Megpróbálta kitépni a szellempalackként funkcionáló babát Irivina kezéből (ez nem sikerült, a suttogó még a fegyverétől is megfosztotta ellenfelét, aki gyaníthatóan nem közönséges örömlány). Végül legyőzték, majd Al összedobott egy felejtő főzetet, amit lekényszerítettek a torkán.
Kane a végén egy üveg whisky felhasználásával (igazi tycherosi párlat) összebarátkozott Madame Jázminnal, aki később még hasznos szövetséges lehet.

Az akció vezetője ezúttal Kane volt. Legközelebb Vaskari fogja hozni a döntéseket, hiszen a banda minden akció előtt új górét választ, mely garantálja az egyenrangúságot. 

Serpent Mage by puyoakira on DeviantArt | Fantasy art women, Fantasy girl,  Mage

Ki lehetett ez a titokzatos Layla nevű örömlány, aki úgy harcolt, mint egy kisebb hadsereg?