Kések az Éjben kampánybeszámoló - A Homálykufárok most tényleg odaütnek

Homálykufárok - Kísértetek: 1:0

//Mivel egészségügyi, lelki és munkahelyi okokból alig alszok mostanában, kicsit elnagyoltabb ez a beszámoló a többinél. Remélem azért örömötökre szolgál.//

Bár az előző kalandunkban Vaskari kénytelen volt elvállalni egy veszélyes küldetést Scurlocknak, a jelenlegi góré, Irivina úgy döntött, ideje a Homálykufároknak letenniük a névjegyüket Doskvol alvilágában, így a küldetés helyett a banda területét kívánta növelni. A választás a Kék Gyöngy kávézó és úri szalonra esett, amely az Éjpiac egyik különösen exkluzív klubja. Ide járnak a távoli földekről vonattal érkező elegáns hölgyek és urak pletykálkodni, minőségi árut cserélni, jó borokat iszogatni, stb. Ha ez nem lenne elég, több elkülönített helyisége is van, ahol a diszkrét tárgyalások lebonyolíthatóak. A biztonságról egy valódi harci gólem gondoskodik és a tulaj is határozottan áll ki vendégei biztonságáért. Kiváló hely tehát - kizárt, hogy ne  legyen foglalt.

A Kék Gyöngy igazán elegáns hely. 

Már az információszerzés sem volt éppen zökkenőmentes. A környéket felderítő Vaskari belefutott pár Kékkabátosba, akik minden ok nélkül belekötöttek. Mivel ő otthon Tycherosban a rendvédelemnél szolgált, kiszúrta, hogy ezek nem valódi városőrök - az egyenruha kopott, túlságosan is használt volt. Véres rendet vágott hát köztük - és a holttestüket átkutatva egy kis papírcetlire lelt, amely szerint megbeszélésre várták őket a Kék Gyöngybe. A hullákhoz odarakta a múltkor szerzett Kísértet maszkot, hogy rájuk terelje a gyanút, majd elszelelt.

A Bábmester a Kék Gyöngyben akart körbenézni, de pechére belefutott egy olyan Tőr-szigeteki társaságba, amelynek a vezetőjét az ő ármánykodása miatt nem választották be az Alkimisták közé, így a helyére léphetett Al.
Alighanem véres leszámolásba torkollott volna a szóváltás, de a hely tulaja és a mellette álldogálló harci gólem hatásos fellépése miatt inkább békében távoztak.

Irivina szintén majdnem verekedésbe keveredett, mert amikor ő nézett külön a szalonba, két skovföldi csoport (egy császárpárti és egy lázadó párti) kezdett egyre ingerültebb szóváltásba. Őket is kihajították, de Irivina belevetette magát az utcán a balhéba és egy durva összecsapásban végeztek a császárpárti skovföldiekkel, így megszerezte a Darálók barátságát.

Kane minden különösebb balhé nélkül elvégezte a maga felderítését, sőt, még a tulaj figyelmét is felkeltette a Bábmester Bababoltjának egzotikus áruira és az együttműködés lehetőségére. A gondot csak az őt kísértő szellem okozta. Ez az entitás mindenáron vért és halált akar és ha ehhez az kell, hogy életveszélyes helyzetbe hozza a pókot, megteszi amint alkalma van rá.

A gólem különösen durva, ki tudja honnan szerezte Stephan.

Miután tudták, hogy akiket Stephan (akit eddig csak a tulajként emlegettünk) vár, nem fognak eljönni, némi ravaszkodással elérték, hogy tárgyaljon velük. A vén doskvoli szimpatikusnak találta a Homálykufárokat, ráadásul nem kedvelte a térség jelenlegi urait sem... akik a Kísértetek voltak. Készségesen vállalta, hogy átad nekik egy üzenetet, amelyben találkozót beszélnek meg a Szürkedagvány elhagyatott házainak egyikében. 

Sötét lelkű hőseinknek persze esze ágában sem volt odamenni. Vaskari démoni darabja lesben állt a Gyöngyben és sikerrel követte a Kíséretek követét, aki egyenesen a vezetőjéhez rohant.

A maszkos alak nem sokat várt, elküldte több osztagát a veszedelmes alakok ellen, míg azok lecsaptak rájuk. Az egykor szebb napokat látott bérházban sok akadályba ütköztek, pl. őrült szellemek, csapdák, őrök, stb. de végül elérték egyenesen az ellenség vezérkarát.

Ez az összecsapás tényleg eposzi volt. Az oroszlán és kobra maszkot viselő vezetők mellett egy iruviai harcmester is rájuk támadt. Több súlyos sebet is elszenvedtek, még többet kiosztottak. Több nagy pillanat is volt, mint mikor Vaskari a fogaival mart bele a harcmesterbe, vagy Irivina villámmal égette szét az egyik ellenfelet. Kane testébe méreg került, Al pedig kifejezetten ötletesen alkalmazta az alkimista tudását. Amikor már majdnem győztek, a Kane-t kísértő szellem átvette a halott oroszlánmaszkos test felett az uralmat ezért még egyszer le kellett győzzék... de még bepalackozni is sikerült.

Irivina még a Kisértetek kiküldött osztagának parancsnokával (a halott helyét átvevő új vezetővel) is beszélt egy kristályon át. Az alak szintén skovföldi, szintén suttogó és szintén a régi istenek fanatikus követője... aki a vezérek halála miatt bosszút, vért és halált ígért.

100 Vikings ideas | vikings, vikings ragnar, vikings tv show

A Tőr-szigeteki suttogó a Kísértetek új vezére, ki levette a maszkját, hogy a másik suttogó szemébe nézhessen. 

Így került a Kék Gyöngy szalon a Homálykufárokhoz. Azonban sajnos a sok halott és más jelek miatt egy körözést is kiadtak ellenük, amit a Kékkabátos ismerőseik gondosan nem vettek egyelőre figyelembe. Azonban a háború immáron elkerülhetetlen a Kísértetekkel. Ezt egyik fél sem bánja. Még. 

A magam részéről a legjobb mesélésemnek éreztem ezt a kampány folyamán. Mivel a múltkor is ezt írtam, ez igen bíztató tendencia. Úgy láttam, a játékosaim is élvezték, én pedig kiváncsian várom, milyen döntést hoz a következő góré: Kane.