Kések az Éjben kampánybeszámoló - A Homálykufárok nyakig a...

Hőseink viselik korábbi döntéseik következményeit és új döntéseket hoznak

A múltkori sikeres akció után Al, a Bábmester úgy döntött, ideje felkutatni a hírneves professzort, Dr. Milos Karderát, a vudu mágia szakavatott mesterét.

Al és Dr. Kardera régóta levelező kapcsolatban álltak egymással, a Bábmester többek között miatta kezdett vudumágiával foglalkozni. Nagy hatást tett rá a professzor félelmetes tudása, olyannyira, hogy teljesen figyelmen kívül hagyott pár apróságot. Pl. Karderát fővesztés terhe mellett száműzték a tőr szigetekről, mert emberkísérleteket folytartott, kannibál rítusokat gyakorol és más szentségtelen dolgokat is művel. Ő tudta a címét, amit nem sokan mondhattak el Doskvolban, mivel a professzor itt is körözés alatt áll... otthona a Varjúláb.

Dr. Kardera ép olyan rémalak volt, mint Alake, csak a vöröses tincsek fakóbbak ősz hajában.

A csapat valamiért nem volt olyan bizakodó, mint a társuk. Gondosan nyomozni kezdtek a rejtélyes (Al szerint "tök jófej") fickó után. Kane megtudta, hogy ha a doskvoli hatóságok kezébe kerülne, komoly dilemába kerülnének, hogy kínhalál vagy kényszermunka a Vaskampóban legyen a sorsa. Irivna szembesült azzal, hogy a Varjúlábban meglehetősen sok a szellem (többnyire visszhangok, de akad pár teljesen őrült is... mit csinálnak a Szellemőrök?), míg Vaskari pedig magasról tett az egészre. 

Végül felkerekedtek ehez a titokzatos alakhoz. Vaskari korán kiszúrta, hogy több banda is figyeli őket, láthatóan az itt háboruzó csoportok nem tudták hova tenni a betolakodókat. Valószínüleg egy másik banda intrikájának tekintették őket, de mivel elég veszélyesnek tűntek, nem tettek ellenük semmit, amíg nem csinálnak olyat, ami nem szabad. Egy leszánolást távolabbról végignéztek, de nem avatkoztak bele, így háborítatlanul jutottak el a rozoga bérházhoz, ahol a harmadik emeletén várt(?) rájuk a vén tőr-szigeteki.

A bejutás önmagában érdekes volt, nem merték pl. a kopogtatót használni (igen bölcsen), mert féltek valami csapdától. Aztán míg tanakodtak, kiszúrták, hogy az ajtó résnyire nyitva van. Az elvben takaros kis lakás alaposan fel volt dúlva. A professzor kutatásainak romjai között egy savtól szétmart testű, maszkot viselő holttest feküdt a szoba közepén. 

A kép meg se közelíti a Dr. Kambera otthonát.

Hamar megállapították, hogy alig pár órája rabolták el doktort és azt is, hogy védekezett. Közben Irivina rosszat sejtve hangolni kezdett... 

... és még időben észlelte a plafonnál testet öltő rémalakot, a meggyilkolt emberrabló szellemét, aki életeszenciáért üvöltve rájuk vetette magát.

Gigászi csatában győzedelmeskedtek felette, bár a szellem alaposan leamortizálta őket... pláne, hogy Al egy szellemre IS ható mérget hajított el, ami beterítette őket, csak velük ellentétben a kisértet egyszerűen visszaolvadt a szellemmezőbe..Vaskari volt az egyetlen, akit nem zavart a savas méreg, beleállt tébolyultan kacagva (a trauma... a trauma...) és nagyon durván leabálta a testet öltött szellemet (akiben fel sem merült, hogy valami őrült nem a saját bőrét menti). Végül érdekes helyzet alakult ki. A kísértet megpróbálta megszállni Vaskarit, aki ellenállt ennek, közben Al ellentámadást indított, Kanenel közösen hangolva, míg a skovföldi egy szellemhurokkal bekényszerítette az egyik kiváló szellempalackjába.

Kicsit szaglásztak, megtaláltak egy rejtett raktárat (egy veszedelmes madárpók terráriumában volt a nyitó mechanizmus, de megoldották), továbbá megszerezték a holttest maszkját.

A csapat ketté vált. Al és Irivna Kane vezetésével információt szereztek a tycherosi Kékkabátos haverjától a maszkról. Megtudták, hogy ez a Kísértetek nevezetű tolvajbanda állarca, illetve kaptak egy fülest egy éjpiaci címről, ahol érdemes nézelődni.

A titokzatos kecske maszk, amit az emberrabló viselt. 

Vaskari Melvírhez, a nem teljesen ártalmatlan és nem teljesen ártatlan dokihoz ment, hogy kicsit ellássák a sebeit, de későn érkezett. Melvírt ép egy ismerős gólem csapkodta a falhoz, miközben a Homálykufárokról érdeklődtek. Vaskari bekattant és két pisztolyával tüzet nyitott rájuk, de Lord Scurlock (ki más?) felkészült erre az eshetőségekre. Az ektoplazma lőszerek semmilyen hatást nem tettek a gólemekben, miközben azok mágikus kábelekkel gúzsba kötötték az örjöngő féldémont. Mielőtt elhurcolták volna, elküldte saját démoni lelkének egy darabját, hogy szóljon a többieknek, akit Costa, a gólemek kapitánya üldözőbe vett.

Vaskari kicsi mása végül meglelte a csapatot, közvetlen utána érkezett Costa. A gólem tájékoztatta a Kufárokat, hogy Lord Scurlock nagyon zokon vette könyvtárának felgyújtását és a testének elpusztítását, de kész megbocsátani. Az ár: elpusztítanak egy szellemkutat. Fehér Koronában. A doskvoli Akadémián belül. Erre egy hónapot kapnak, a társukra rákerült egy mágikus tetoválás, mely a feladat elvégzésére sarkalja és ha nem történik meg időben, megöli.

Miután nem volt más választás, elfogadták az alkut. Vaskari telepatikusan visszarendelte a démonlelket, miközben Costa megadta a címet ahol meglelhetik társukat.

A tycherosi kiszabadította magát a testetöltött démonlélek segítségével, majd Scurlock nyomába eredt, de rá kellett jöjjön, hogy képtelen rálőni a lordra... a tetoválása gátolja. Örjöngve indult vissza doki barátjához (aki azonnal hálásan megitatta a leghatásosabb gyógyitalával), majd visszament a boltba és benyakalta Al kókuszwhyskijét.

A csapat többi tagja, miután nem találták meg a selyemparti kocsmában a társukat (a kocsmáros mindent elmondott), először Scurlock kastélyánál keresték, majd hazatértek. Ott volt némi cívódás közöttük és Vaskari között, aki úgy vélte, ott hagyták a szarban, míg ők kikérték maguknak és elvártak volna némi hálát. Végül a helyzetet Al Dr. Kambera iránti aggodalma oldotta fel. Nézeteltéréseiket félretéve kifaggatták a szellemet, aki véletlen elköpte, hogy az Éjpiac egyik boltja melletti csatornába van a doktor (a játékosok megszavaztak nekem egy tapasztalati pontot, mert az általam játszott NJK-t "hátrányosan érintette a traumája" :D). Ez pedig egybevágott a Kékkabátostól kapott infóval.

A szellem a palackban nem tudta tartani a száját. 

És itt kezdődött a tényleges kaland :D

Sulivan boltja mellett kellett lejussanak a csatornába. A tervük az volt, hogy (gondolták, hogy Dr. Kambera nem véletlen lett elrabolva) Tőr-szigeteki egzotikus árukkal fognak házalni, mivel ez várhatóan érdekli valamiért a Kisérteteket. Sikerült is bedumálják magukat a csatornába az őrökön át, majd vidáman alkudozni az állarcos fickóval, aki egy rejtett terembe vezette őket. Al és Kane együtt lekötötték a maszkos alak figyelmét, míg Irivna és Vaskari a professzor felkutatására indultak. Hamarosan meg is lelték, két őr és egy rangidős alak társaságában, aki lelkesen győzködte a vénembert, hogy segítsen nekik. A suttogó azonnal egy villámmal indított, szénné égette a vezetőt, mire a reszketeg öreg leköpte az egyik őrét. A nyála kötéllé változott és a döbbent őr köré csavarodott. A harmadik fickó, látva társai gyors bukását, megadta magát.

Már csak kijutni kellett valahogy, csakhogy Dr. Kambera nem volt hajlandó elmenni a sétapálcája nélkül. 

Amazon.com: Design Toscano The Dragonsthorne Collection: Araneae Arrest  Spider Walking Stick: Home & Kitchen

A pálca gombja éppen olyan pók alakú volt, mint a professzor otthonát védő.

A pálca megtalálása előtt visszatértek a társaikhoz. A ravasz Kane altatót kevert a minőségi whyskijébe, aminek hatására a kísértetek alkusza mély álomba szenderült. Vaskari őrizte, a termet a doktorral együtt, míg a többiek elindultak felkutatni a raktárat. Ez egyébként könnyen ment, azonban a helyiségben különös őr fogadta őket. Egy fél szellem-fél vámpír krokodil tőrt rájuk, aki a padlóban úszva támadott. 

Itt most igazán bánták, hogy a keménykötérű Vaskari nem jött velük. Véres csata kezdődött a krokodillal, aki többüket is csúnyán szétmarcangolta. Végül Al egy remek kis trükkjével megszerezték a pálcát és sikerült lelépniük az ellenséges területről.

A horror krokodil kemény ellenfél volt. 

Dr. Milos Kardera értékes segítője lett a Homálykufároknak. Sokat segített a Bábmester különleges baba kísérletén (amely keretében nem csak ártani lehet majd vudu babán át, de bármely cselekvéssel lehet majd a célpontra hatni), ezen kívül Vaskari is meglelte a személyében az új dillerjét. Kane egyre jobban érti a Villámkerítés működését, azonban sajnos ráakaszkodott egy gonosz kísértet. Míg Irivna csak élvezi a kalandokat és hogy prédikálhat Odin bölcsességéről.

A Kísértetek üzentek hőseinknek: zokon vették a kis akciójukat. Szerencsére egy drága és értékes babával sikerült kiengesztelni őket (tényleg nagyon drága, egy egész érmét ért). 

Mesélői megjegyzés: 
Eddig ez volt a legjobb játékunk. Izgalmas volt, akciódús. Az általam bevezetett kezdeményezés rendszer (banda fogkozat alapján dobjuk) remekül bevállt. Különösen tetszett, hogy végre sikerült egy olyan frakciót találnom, akit tudnak utálni (az eddigiek nem voltak olyan IGAZÁN gyűlöletesek :D).